Är man hårdrockare och bor i Sverige så har man riktig tur; en av de största musikfestivalerna för denna typ av musik äger rum varje år i Blekinge och har ett flertal gånger utnämnts till Sveriges största. Sweden Rock har blivit något av en klassiker och har tusentals hängivna fans som under fyra dagar varje år möts här och headbangar järnet!

År 1992 gick den festivalen för första gången av stapel och sedan dess har den vuxit alltmer för varje år. Inom området får 30 000 människor plats och det brukar bli utsålt i princip så fort som biljetterna släpps. Även om man inriktat sig på hårdrock så har man genom åren sett till att ha ett mycket brett utbud så att alla som gillar rock skall få något, och det anses vara anledningen till festivalens helt enorma framgångar.

Under åren har jättenamn som Deep Purple, Nazareth, Ozzy Osbourne, Kiss, Judas Priest, Def Leppard och Dio spelat här men också mer alternativa och experimentella grupper som Hawkwind och Rush. Även Billy Idol och Queen har spelat på festivalen, vilket verkligen vittnar om dess vida spektrum.

För år 2017 hade man en riktigt spännande lineup: publiken kunde se framemot bland annat Apocalyptikas brinnade cellos, Primus punkinspirerade rock liksom gamla pudelband som RATT, Scorpions, Aerosmith och stenhårda Venom.

Arrangörerna stoltserar med att producera en snygg, ren och säker festival och här kan man se fram emot bra restauranger, ordentliga toaletter och kunniga säkerhetsvakter. Man håller området rent och fräscht och det finns butiker där man kan köpa alltifrån kläder till muggar och nyckelringar liksom bra sjukvård vid behov.

Man samarbetar med ett stort antal privata campingar och vill man ha information om detta finns alla adresser och kontaktnummer på festivalens hemsida. För biljetter är det bäst att vända sig till samma sida och man kan antingen köpa en endagsbiljett eller ett paket för alla fyra dagar.