Under två dagar i Augusti rockas det loss rejält i Ängelholm! Här håller man den så kallade Rock It festivalen där man får äkta rockmusik utan dess like, partaja loss ordentligt och uppleva rockvärldens hela livsstil. Detta är ingenting för mjukisar, utan hit kommer man om man verkligen gillar rockmusik och hela dess kultur och man kan räkna med två dagars musikaliskt totalröj!

För att få vara med måste man vara minst 18 år gammal och inne på festivalområdet finns det två scener som vardera kommer att framföra ett tiotal gig. För år 2017 har man bland annat bokat in följande band:

  • Bombus – Tungt band från Göteborg som ger allt på scenen. Gruppen har släppt två skivor och ett flertal singlar.
  • Backyard Babies – Tvåfaldigt Grammy vinnande band som kommer ifrån Nässjö som har jämförts med The Ramones och New York Dolls.
  • Mustasch – Speed metal band som släppt ett flertal skivor och vars sångare även är presentatör på Tv7.
  • My Dear Addiction – hårdrocksband från Älmhult som fått mycket uppmärksamhet för sina fantastiska spelningar; de här killarna lever för att turnera!
  • Baibang – Svenskt hårdrocksband som bildades 1988 och som har hela åtta album under bältet. Gruppen har fått en hel del internationell uppmärksamhet genom sin kraftfullhet och dynamik.

Under de två festivaldagarna pågår det också en hel del events inom området och man kan bland annat tatuera sig hos Sveriges främsta ink-artister. Det finns också ett flertal matserveringar, inklusive för vegetarianer, liksom möjligheter att köpa T-shirts och andra coola souvenirer. Är man handikappad får ens assistent komma in gratis men man tillåter inga skarpa objekt, stolar eller medhavd mat och dryck.

Rock It festivalens arrangörer har gett allt för att denna musikfiesta ska bli så innehållsrik som möjligt för alla hårdrocksfans – så till den milda grad att man till och med råder alla att ta med sig öronproppar!